✷ Miten roolipelataan? ✷

Siirry alas

✷ Miten roolipelataan? ✷ Empty ✷ Miten roolipelataan? ✷

Viesti kirjoittaja Kirjokiito lähetetty Su Helmi 28, 2016 3:13 pm

Roolipelaamista kuvailisin yhden suuren tarinan kirjoittamiseksi jossa on mukana useita kirjoittajia etkä tule koskaan varmasti tietämään mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se on siis jännittävää ja täynnä yllätyksiä, vaikkei aina niin hyviä.

Ehkä tärkein osa itsesi lisäksi roolipelissä on oma hahmo johon voit samaistua tai omistautua. on siis äärrimmäsien tärkeää että suunnittelet hahmosi hyvin ja tarkasti. Parhaimman ropetus mahdollisuuden saat kun olet luonut hahmon jonka kanssa oikeasti tahdot kokea asioita ja jota tahdot liikuttaa. On tärkeää että pidät hahmosta vaikka siihen liiallinen kiintyminen on riskialtista roolipeleissä.

Yleensä roolipelaaminen on vuorokeskustelu jonkun toisen kanssa, on myös mahdollsita tehdä oma yhden pätkän ropetus mutta syyt siihen on myöhemmin. Mielemkiintoisen ja toimivan ropen saa kun kuvailee oman hahmon liikkeitä ja ilmeitä, samalla kun maisemia ja sitä mitä toinen tekee. Tosin et voi itse päättää mitä vasta pelaajan hahmo tekee, vaan se sinun pitää selvittää hänen omasta, edellisestä roolipelistään. Tönköt ja lyhyet vastaukset eivät haluta vasta pelaajaa pelaamaan ja näin koko ropetus vaipuu kiusalliseksi ja noepasti päättyväksi. Esim. jos vaikka hahmo a näkee hahmo b:n lammen reunalla, noukkimassa kukkia sen reunalta ja tokaisee itsekseen "Hän katsoi ja näki kun tyttö kerää jotain nurmelta", ei ole kovinkaan hyvä, vähän eloa ja lauseen paisuttelu muttaa ropen täysin. "Mies kääntyi kannoiltaan ja silmäili nuorta ruskea hiuksita tyttö kirkaan lammen rannalta. Tämä oli oilvistunut vihreälle nurmelle ja keräsi syliinsä monen värisiä ja muotoisia kukkia, keveä, heleä hymy kauniilla kasvoillan", hieman miellyttävämpää lukea vai? Muistaka ettei asioita tarvitse liioitella, kaksi lausetta kuvailua yhdestä asiasta on jo liikaa, sillä romaanien kirjoittaminen hidastaa ja väsyttä myös ropea. 5 - 10 lauseen mittaiset ropet ovat yleispituutta, yritetään pysyä sen lähettyvillä jookos.

On myös ilkeää itse hidastaa ja kirjoittaa lyhyitä vähemmän innsotavia ropeja kuin toinen kirjoittaa kunnon tekstin jota ei ole liikaa mutta laittaa muutkin lukemaan ropea. Jos kuitenkin tahdot ropettaa lyhyesti ja nopeasti, laita se roolisi loppuun suluissa, esim. (Joku lyhyesti ropeen). Jos et ole varman miten välttyä tältä, anna vasta pelaajalle jotain pelattavaa, yritä tehdä tämän hahmolle jotain. Älä vain vastaa ropeen vaan jatka sitä, kirjoita itse kysymys tai yritä tehdä kosketus kontakti. Näin pidät ropen elävänä ja hauskana sekä teet itsestäsi mahtavan ropetus kumppanin.

Roolipelaaminen aloitetaan oman hahmosi nimellä, tämä on hyvä eristää muusta teksistä jotenkin, vaikka esimerkiksi. .:Kirjokiito:. / KIRJOKIITO / = Kirjokito = /
¤ Kirjokiito ¤. Tyylillä ei ole väliä kunhan keksit jonkin miellyttävän tavan näyttää kuka hahmoista on kiinnostunut seurasta. Muistutan että ropet kirjoitetaan menessä aika muodossa eli imperfektissä. Hahmoillasi pelatessa muista kirjoittaa ropesi kertojana ei itse hahmona.

Muut kaupunkilaiset, lukuun ottamatta nimettyjä/pelissä olevia hahmoja (eli NPC-hahmoja) on luvallista käyttää ropeissaan. Tarkoitan siis niin että jos hahmosi on kahvilassa voit ropettaa mitä kahvilan myyjä tekee silmiesi edessä. Kadun ylityksessä vastaan tuleva voi tuuppaista sinua. Et voi kuitenkaan puhuttaa Npc-hahmoja, mutta jos sinun pakko saada jotain irti voit laittaa ropeesi esim. Kahvilan myyjä huudahti ilmoille (hahmosi nimi). NPC-hahmot voivat olla kontaktissa hahmoosi mutta vain siihen asti että joku toinen hahmo tulee omasi seuraksi. Esim. Bad Day clubilla hahmosi voi tanssittaa itse kuvailemaasi naishahmoa mutta jättää tämän pois huomioltaan jos vaikka Whitney Wang tulee pyytämään hahmosta tanssi seuraa.

[You must be registered and logged in to see this image.]


Näitä asioita haluan nostattaa ylös ilmoille koska ne eivät ole suvaittavia roolipleiä pelatessa. Näitä erheitä on katsottava ettei tee omassa ropettamisessaan.

Autohitti on sanonta sille että pelaaja pelaa vastustajan hahmolla. Laittaa omassa ropessaan vastapelaajan hahmon liikkumaan tai puhumaan asioita joita hahmon oma pelaaja ei ole tätä laittanut tekemään. Lisäksi tämä sääntö nostattaa yritys seikan peleissä. Roolipeli ei toimi niin että hahmosi vaan tekee jotain vastapelaajan hahmolle se on aina yrittämistä. Esim. Emmet yritti lyödä suutuksissaan Antonia, jos hän osuisi hän iskisi uudelleen samaan kohtaan, Mutta jos toinen kykenisi väistämään hän mätkähtäisi maahan ja kiroaisi miehen. tähän tapaan. Aina saa yrittää tehdä toisen hahmolle jotain, lyödä, suudella, koskea ym, mutta sinä annat vaihtoehdot vastapelaajallle vastata hahmosi tekosiin. tai sitten annat vain tälle ehdotuksen että hahmosi yrittää tehdä jotain ja sokeana katsoa miten sen päättyy toisen pelaajan silmissä.

Munchaus on epäreilutapa pelata omaa hahmoaan. Mikään ei osu hahmoon taistelussa, jos osuu se ei vahingoita tätä, se ei koskaan ole liian heikko nousemaan uudestaan ylös, eikä näytä vähäistäkään merkkiä uupumisesta ja kävelee eteenpäin vaikka molemmat jalat ovat poikki. Tämä tapaa pelata niin sanottua kuolematonta, mahdotonta hahmoa on epärealistinen, kukaan ei jaksa ikuisesti, jokaisella on heikkoutensa ja jokaiseen osuu jsokus, jokainen vahingoittuu jossain vaiheessa ja jokainen on kykenevä kaatumaan tai jopa kuolemaan jossain vaiheessa. Tietysti jos ketteryys kyvyn omaava hahmo tapaa valtavan järkäleen joka ei liiku nopeasti tai omaa hyviä refleksejä on hyvin selvää että ketterä hahmo väistelee iskuja enemmän kuin järkäle hahmo, mutta järkäle hahmo kestää kauemmin ja tekee enemmän vahinkoa. Maalaisjärkikäteen näissä asioissa, tasatkaa tilit, jokainen häviää jossain asiassa.

Metapelaaminen on sitä että hahmosi tietää kaiken kaikista mitä sinäkin tiedät heistä. Tämä on mahdotonta sillä hahmon tulee ottaa selvää toisista hahmoista pelin aikana. Missään vaiheessa yksikään ahhmo ei voi vain tietää jokaisen hahmon olemassa olo, heidän heikouttaan, salaisuuksiaan tai mitään, heidän pitää selvittää se itse pelin aikana. Ainoa hyväksytty tapa metapelata HaV:ssa on aseen päivityksen kautta tuleva lupa, mutta sekin on vain hetkellinen ja tarkoittaa vain tiettyjä asioita. Hahmosi tehtävä on tutkia, tutustua, ottaa selvää ja kokea asioita, sen tulee oppia virheistään ja jatkaa eteenpäin iitä vahvistuneena. Ei vai tietää kaiken kaikesta, se vie hahmolla pelaamisen intoa rutkasti pois. Jos et kuitenkaan halua aloitta atyhjästä, voit laittaa kuullut kohtaan hahm osi suhteiseen niitä hahmoja joiden kuuluisuus on kahdeksan tai yli, mutta tässäkin vain kuullut nimen, ehkä nähnyt epämääräisen kuvan lehdessä mutta ei muuta.

Nämä seikat poistaa myös joitain kykyjä lupa listalta. Jos ja kun Kirjo keksii tavan miten ajatustenluku, toisten hahmojen mielestä kontrollointi ja sun muut kyvyt jotka ovat näitä kolmea sääntö vastaan saadaan toimimaan reilusti ja ilman näiden yleisten roolipelisääntöjä liiallista rikkomista, saadaan myös lisää kykyjä lupa listalle.

[You must be registered and logged in to see this image.]


Itse pelin kirjoittaminen on monipuolista joten pienet kerronnat siitä miten se toimii.

Oma rooli alkaa aina oman hahmon nimellä, mistä jatkuu tähtikuviolla (*) ja puheet aina tähtikuvioiden väliin kursivoituna ja lopetetaan tähtikuvioon:
.: Whitney :. *Blondi neinen katseli kädessään olevaa martiini lasia, miettien jättäisikö sen myöhemmäksi vai tilaisiko heti toisen. Juomat olivat hänelle kuitenkin ilmaisia Bad dayssa, hänhän omisti koko rakennuksen. Nainen huokaisi ja laski juoman.* En tiedä jaksanko tehdä tänään mitään, jos vain pysyn tässä ja näytän nätiltä?* Nainen katsahti pöydän alla nukkuvaa jättiläis sutta. Hän hymyili ja nojautui selkänojaan, niin, näin oli hyvä.*

Tässä listaa chatissa käytettävistä koodeista:
[b*] Lihavoitu [/b] = Lihavoitu
[i*] Kursiivi [/i] = Kursiivi
[u*] Alleviivattu [/u] = Alleviivattu
Tähtimerkki (*) ei kuulu koodiin

Halutessasi seuraa hahmollesi sinun tulee tehdä keveä sooli omalla hahmollasi ja laittaa tähdimerkin jälkeen - Seuraa - Seuraa (paikan nimi joss hahmosi on) - SEURAA - Voi tuoda seuraa.

Jos haluat taas viedä seuraa jonkun hahmolle, kirjoita vastaus rooli kyseisen pelaajan rooliin ja laita tähtimerkkien jälkeen lyhyesti - Hahmon nimi:lle seuraa - Lihavoita kysesiesn hahmon nimi.

Joskus jos hahmosi tekee jonkin hetkellisen asian jonka haluat joko kaikkien pelaajien tietävän tai laitatt sen jotta ylläpito näkee tai oli syy mikä tahansa voit joskus laittaa yksinpeli ropen, niin sanotun fiilistely hetken. Kyseessä on tosin rooliplei eli vastapuolta kaivatan pelaamiseen joten yksinpelit saavat olla täällä aika harvinaisia, muttei suinkaan kielettyjä.

Muistutan myös että offgame asiat puhutaan Discordin HaV ryhmässä. Sinne voi myö laitta aniin sanotun pika kutsun pelaamiseen. Yleiseen huoneeseen voi laitta viestiä - Menossa pelaamaan > - Aikeissa laittaa ropetus > - Joku kiinnostunut pelaamaan?, ja niin edelleen. Peli jatkuu normaalisti foorumin puolella.
Kirjokiito
Kirjokiito
Admin

Posts : 40
Join date : 10.05.2015
Age : 25

Näytä käyttäjän tiedot http://heroes-villains.palstahaku.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa