✷ Uskonto ✷

Siirry alas

✷ Uskonto ✷ Empty ✷ Uskonto ✷

Viesti kirjoittaja Kirjokiito lähetetty Su Helmi 28, 2016 3:25 pm

Glassy Cityn ympärillä pyörii yksi uskomus, jolla on kolme toisistaan eroavaa näkemystä. Nämä näkemykset ovat kehittyneet vuosisatoja kaupungin asukkaiden keskuudessa, heidän oppiessa historiallista tarinaa eri tavoin.

Valon seuraajat
Ensimmäinen näkemys on niin sanotusti Valon näkökulmasta, vaikka itse Valo ei näin ajattelisi.
- Valo on luonut kaiken elävän, ripotellen simeniä ympäriinsä, joistain kasvoi kasveja, joistain eläimiä, joistain puroja joistain ihmisiä ja joistain varjoja ja tietysti se Varjo. Uskomuksessa Varjo on petturi ja paha, jonka uskotiin käyttäneen Valon hyvyyttä hyväkseen tämän ottaessa Varjon vierelleen, kohdellessaan tätä hyvin ja ystävällisesti, vaikka Varjo vain leikitteli tällä ja aikoi varastaa Valon voiman ja tuhota tämän ottaen näin vallan itselleen. Mutta koska ei kykenyt lähestymään Valoa tämän kirkkauden takia, Varjo käänsi Valon antamaan voimiaan itselleen. Valon voimat olivat kuitenkin liikaa ja Varjo heikentyi yrityksestä joutuen takaisin pimeyteen. Kerättyään voimiaan, tämä nousi ja hyökkäsi Valon kimpuun koettaen päättää suunitelmansa. Valo kuitenkin onnistui lukitsemaan Varjon pimeyteen. Ja menetettyään voimiaan Valo loi itselleen suojan jossa keräisi voimiaan, kaukana Varjon julmilta kynsiltä.
Näkemyksen kanssa elävät joskus väittelevät siitä tuhosiko Valo Varjon vai onko Varjo viellä jossain odottamassa päivää jolloin nousta jaloilleen ja yrittää ottaa Glass Cityn käsiinsä.
* Valo on pääjumala, päivä pyhää aikaa.
* Eletään Valon oppien mukaan. Kaikkea elävää on arvostettava, on oltava lempeä ja ystävällinen muille. Jopa vihollsita on autettava jos tämä on loukantunut tai kuolemaisillaan. Hyvän oikeutta kuuluu puolustaa, he jotka satuttavat tai tappavat viattomia on opetettava toisin, jokaiselle on annettava uusi tilaisuus ja jokaisessa on jotain hyvää. (Jotkut näkevät tämän niin että he jotka rikkovat Valon näkemystä voidaan satuttaa, kiduttaa ja tappaa koska kyseessä on yleinen sopusointu ja hyvyys, tämä on kuitenkin äärimmäisen harvinaista koska he jotka ymmärtävät Valoa oikein tietävät että kaikenlainen tappamainen on väärin, vaikka joku olisikin tehnyt väärin)
* Tämän tarinan uskovat yleensä sankarit, niin sanotut Valon lapset sekä jotkut antisankarit ja tavalliset kansalaiset. Uskomusta ei kielletä rikollisilta, mutta näkemys on harvinainen Varjon lapsille.

Varjon kannattajat
Toinen näkemys on enemmänkin Varjon näkökanta tapahtuneisiin.
- Valo loi maailman ja vahingossa Varjon. Uskossa kulkevat näkevät Valon vääryyttä tuottavana olentona, joka aina halveksi ja inhosi Varjoa, tämän luomaa virhettä vaikka Varjo rakasti ja palvoi tätä kuin omaa jumalaansa. Varjon halutessaa heistä saman arvoiset, haluta itselleen kehon jotta voisi kulkea Valon vierellä. Valo käytti tiiaisuuden hyväkseen ja koetti tuhota ja tappaa Varjon maailmastaan. Varjo selvisi hyökkäyksestä, mutta vahingoittui pahasti niin fyysisesti kuin henkisesti. Viruessaan pimeydessä tämä keräsi voimiaan ja tuhosi lämpimät tunteensa Valoa kohtaan antaen kostonhalun ja vihan nousta sisimissän kun ymmärsi ettei Valo koskaan näkisi Varjoa samanarvoisena ja he eivät koskaan kykenisi kulkemaan maailmassa rinta rinnan. Näin ollen Varjo nousi ja hyökkäsi Valon kimpuun lopetaakseen kansaansa vasten laitetun vääryyden. Valon voimat olivat kuitenkin liikaa ja tämä kykeni satuttamaan Varjoa niin pahoin että tämä meni piemyteen keräämään voimiaan. Valon ymmärtäessä että Varjo olisi kykeneväinen nujertamaan valon ja saamaan varjonsa nousemaan, Valo pakeni taivaalle, piilottaen suuren voiman, jottei Varjo kykenisi sitä saamaan.
* Varjo on pääjumala, yö on pyhä ja voimallinen
*Eletään ajatuksen mukana että kaikkia Valon lapsia ja tämän luomaa on rangaistettava ja satutettava koska Valo itse satutti Varjoa ja koston veri elää jokaisessa tämän lapsessa. Heillä ei ole sääntöjä miten palvella herraansa, kunhan he tekevät kaikkensa että yö elää ja pimeydestä nousee vahvuus. Tähän uskovat koettavat etsiä Varjoa ja nostaa tämän jaloilleen jotta kykenisivät taistella tämän kanssa Valon luomaa vääryttää vastaan.
* Tähän uskovat yleensä rikolliset, Varjon lapset sekä jotkut antisankarit ja tavalliset kansalaiset. Uskomusta ei kielletä sankareilta, mutta näkemys on harvinainen Valon lapsille.

Samanarvoinen uskomus
Kolmas näkemys on se mitä kutsutaan siksi mitä oikeasti tapahtui
- Varjo syntyi Valon varjoon istutetusta siemenstä, tämän luodessa maailman. Varjo ihasteli Valon kirkkautta ja seurasi tätä pimeydessä. Valo otti tämän omaksi varjokseen ja antoi tälle paikan viereltään samanarvoisena olentona. He olivat yksi olento, liitoksissa toisiinsa. Varjo halusi ruumiin jotta voisi kulkea Valon vierellä. Valo halajasi ajatusta muttei tiennyt kykenisikö toteuttamaan pyyntöä, pelko toisen satuttamisesta oli liian suuri. Valo kuitenkin yritti ja kävi niin kuin tämä pelkäsi ja Varjo vahingoittui, paeten takaisin pimeyteen Valon kärsiessä omatuntoaan. Väärinymmärrysten kautta Varjo hyökkäsi sokeana Valon kimpuun, olennon jota hän rakasti ja halajasi maailmassa eniten. Valo puolusti itseään muttei tahtonut satuttaa rakastamaansa Varjoa, mutta pelkona toisen viha, maailmansa tuhoutuminen Valolle ei jäänyt muuta kuin lukita Varjo pimeyteen. Kestämättä mitä hän oli tehnyt olennolle josta välitti eniten, Valo jätti voimansa kansalleen ja loi itselleen vankilan taivaalle, jotta vielä näkisi lastensa kulkevan maallaan.
* Valo ja Varjo ovat samanarvoisa, päivänkierto on pyhä sopusointu mikä on pidettävä yllä.
* Tähän uskovat näkevät kaiken samanarvoisena, yön ja päivän, sankarit ja rikolliset kaikki on yhtä suurta sopusointua jonka epätasianen harmonia on tärkeää maailman kulun takia. He tekevät niin kuin tuntevat voivansa. He voivat olla pahoja, he voivat tappaa ja tuhota, mutta arvostus toisia kohtaan säilyy. He voivat pelastaa ja olla armollisia, koska heille kaikki ovat samanarvoisia olentoja. He ovat kaikki Valosta tulleita vaikka jotkut ovatkin Varjon kasvattamia.
* Tähän uskovat ketkä vain, niin rikolliset, sankarit, antisankarit kuin tavalliset kansalaiset.

Ateisti
Lisäksi on myös mahdollisuus siihen ettei usko mihinkään edellisistä, tai ei edes uskolainkaan että Valo ja Varjo olisivat olleet tai olisivat olemassa. Ihminen on kehittynyt apinasta, meteoriitti mötkähti maahan ja loi kyvyt joillekkin ihmisille, jokaisella on kenties oma näkemyksensä maailman olemasta olosta. Joskus taru vain on vain tarua ja näin ateistit näkevät, he uskovat sen minkä näkevät. Yleensä ateisti ovat heitä jotka tulevat muualta Glass Cityyn.

Kultit
Hahmot voivat myös luoda omia uskomuksiaan jos haluavat. He voivat palvoa tiileskiveä tai nuudelimeduusaa. Oli mikä oli maailma on vapaa valinnoille. On vain heille onglema koettaa syöttää Glass Cityssä, Valon ja Varjon tarun keskeiseen kaupunkiin jotain muuta uskomusta kuin se mihin heidän koko kaupunkinsa perustuu. yrittänyttä ei tosin laiteta.
Kirjokiito
Kirjokiito
Admin

Posts : 40
Join date : 10.05.2015
Age : 26

http://heroes-villains.palstahaku.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa