✷ Hahmo säännöt ✷

Siirry alas

✷ Hahmo säännöt ✷ Empty ✷ Hahmo säännöt ✷

Viesti kirjoittaja Kirjokiito lähetetty Ti Helmi 23, 2016 11:14 pm

Yleissääntöjä:

- Hahmosi ei saa muistuttaa yhtäkään jo olemassa olevaa sankaria, rikollista, antisankaria tai heidän salaista siviili identiteettiään! Ei ulkomuodoltaan, ei luonteeltaan eikä kyvyiltään. Piirteitä saa olla kuten esim. samantyylinen sekopäisyys kuin Jokerilla, kunhan hahmo ei ole Jokerin näköinen eikä tee samoja asioita kuin tämä tai pukeudu samalla tavalla. Olen tästä hyvin tarkka, joten miettikää tarkasti. Ja jos olette valinnut nimen hahmollenne, ottakaa selvää onko olemassa jo sen niminen sankari.

- Pelaaja saa valita kahdesta eri vaihtoehdosta itselleen hahmon minkä luo.
      Ensimmäinen vaihtoehto on luoda sankari/rikollinen ja tämän siviili persoonan (luo siis kaksi hahmoa kerralla). Jos aloittaa tällä on tärkeää että hahmot ovat sama persoona vain ilman maskia ja sen kanssa. (Tällöin tulee täyttää molemmat lomakkeet ja ilmoittaa näissä heidän salaiset identiteettinsä) Esimerkkinä toimii Bruce Wayne ja Batman kaksi erihahmoa mutta silti samassa ruumiissa.
      Toinen vaihtoehto on luoda joko siviili tai sankari/rikollinen. (Luo yhden hahmon). Tässä tulee kuitenkin muistaa että hahmosi kykenee etenemään roolipelissä. Siviilistä voi tulla rikollinen tai sankari ja sankari tai rikollinen voi joskus tulla ulos kuorestaan siviili muodossa, tällöin luodaan siis toinen hahmo.

- Kokonaisia hahmoja saa luoda vain kaksi (Siviili ja sankari/roisto) tai 4 ei toisiinsa liittyviä (esim. yksi siviili ja kaksi roistoa sekä yksi sankari)

- Kokonaismäärä hahmoja saa yhdellä pelaajalla olla neljä. Jos siis aloitat sankarilla ja tämän siviili identiteetillä, voit vielä hankkia yhden kokonaisen hahmon tai kaksi erillistä hahmoa. Kaikki yhtälöt ovat sallittuja niin kauan kun pelaajalla on 4 yksittäin liikutettavaa hahmoa.

- Pelaaja saa luo uuden hahmon tai kokonaisen hahmon vasta kun hän on pelannut ensimmäisellään seitsemänä päivänä ja tavannut ainakin seitsemän uutta hahmoa. (poikkeuksena jos hahmoja ei ole pelissä niin montaa) Tähän tulee myös pyytää lupaa ylläpidolta.

- Pelaajalla on mahdollisuus vielä kahteen + hahmoon VAIN ylläpidon luvalla. Jos siis neljän pelattavan hahmosi jälkeenkin tarvitset lisää pelattavaa, voit pyytää yhtä ylläpidolta. Muista perustella miksi haluat uuden hahmon.

- Pyydän ettei kukaan hahmoista ole miljonääri. Heistä voi tulla mutta eivät olisi aluksi. Jos kuitenkin tahdot miljonääri hahmon niin todella hyvät perustelut ylläpidolle miksi haluat ja miksi hän on.

- Jokainen sankari ja rikollinen aloittaa nollasta. Heitä ei tunneta ja he eivät ole vielä täysissä pukeissa ja aseissa tai edes kyvyissään. Roolipelin ideana on kuitenkin se että hahmo kehittyy, oppii ja saa uusia asioita matkansa varrella. Jokaisen hahmon persoonallinen tarina legendaksi on tärkeä joten hahmot alkavat aikalailla pohjasta. (Ei tunne ketään, ei ole tunnettu missään, ei urotekoja tai mitään.)

- Jos hahmosi tulee toisesta kaupungista, tämä ei voi olla tietoinen yhdestäkään hahmosta joiden kuuluisuus on alle 7. (Kuuluisuus kohdasta voi lukea miten paljon kuuluisuus tuo tuntemusta)

- Hahmo saa olla gangsteri, vaikkakin ilman luoteja, sillä niitä ei HaV:ssa ole. Tämä voi myös olla poliisi tai mafiosa.


✷ Hahmo säännöt ✷ Zo2a1

Ulkomuoto sääntöjä:

- Ihmisiä on paljon erikokoisia ja muotoisia, mutta muistakaa ettei pelissä voi olla kymmenen maailman pisimmän miehen mittaista hahmoa. Pysykää tietyissä rajoissa. Yli kaksi metrisiä hahmoja voi olla ja he voivat painaa koko lihasmassansa verran mutta älkää liioitelko. Ottakaa selvää minkä pituinen ja kokoinen hahmo suurin piirtein painaa. (Ei yli kolme metrisiä siviili hahmoja kiitos)

- Muistakaa myös että siviili ja tämän sankari/rikollismuoto voivat olla eri kokoisia ja painoisia, tietysti hyvällä syyllä (Esim. Hulk)

- Hiusväri voi olla niin siviilillä ja sankari/rikollisella, lähes mikä vaan. Ihan vain koska ihmiset voivat vaihtaa hiustensa väriä tai käyttää peruukkeja. Olisi kuitenkin suotavaa että tämän luonnollinen hiustenväri olisi ilmoitettu hahmon ulkomuodossa.

- Silmät voivat lähemmäs olla minkä väriset vain, koska piilolinssit. Olisi jälleen suotavaa ilmoittaa luonnollinen väri hahmon ulkomuodossa.

- Hahmolla ei tosin tarvitse olla hiuksia tai toista silmää jos niin halutaan.

- Mitä pukeutumiseen tulee siviileillä on luultavasti perustallaajan kuteet joten heille ei mitään siipiä tai haarniskoja tai viittoja tai muuta tällaista krääsää, ne saatte antaa rikolliselle tai sankarille. Elikkä sitä mitä itse pitäisit peruspäivä vaatteenasi se on sallittavaa.

- Sankarille ja rikollisellekaan ei ole suuria vaatimuksia. Ainoat jotka ovat rajoitettuja ovat haarniskat. Ketään ei jaksa hyppiä täysarmoissa joten ei myöskään tehdä niitä. Toiseksi ne eivät kauhean reiluja toisia hahmoja kohtaan. Tosin jokaisessa haarniskassa/suojapuvussa on heikkous mutta silti. Pienimuotoinen rintapanssari, olkasuojat ja ranne haarniskat ovat sallittuja. Kunhan et koverra hahmoa täysin timantti suojaan että tästä tulee koskematon. (Esim. Wonder Woman – paljasta pientä ja hieman armoria. Batmanin asustus on kyllä kestävä mutta se ei ole täyttä metallia ja siinä on paljon heikkoja kohtia kuten olkapäät joissa suojaus on heikompaa)

- Iron Manin koko puku on myös poissa listoilta ainakin aluksi. Tämä vaatisi ainakin korkeaa viisautta ja rakennusinsinööri taito hahmolle jos Iron Manin puvun tahtoisi. Ja muistutan, ketään tai mitään jo olemassa olevaa sankari/rikollista ei saa kopioida täysin.

- Rikollisilla ja sankareilla saa olla kasvoissaan arpia, maalauksia, naamio tai mitä vain millä keksit peittää hänen kasvonsa.

- En kuitenkaan katso hyvällä jos hahmon koko toinen puolivartalosta on esim. koneellistettu. Tämän hahmo voi kuitenkin saada pelinaikana, mutta en tahtoisi sitä hahmoille jo alkuvaiheissa.

✷ Hahmo säännöt ✷ Soojzo

Kyvyt/Taidot/Asusteet/Voimat:

- Tämä on tärkeää joten lue kohdat hyvin tarkasti ettei tule väärinkäsityksiä tai hahmollesi ei anneta pelaamislupaa.

- Kyvyt ovat yli-inhiimillisiä. (Esim. Telepatia, itseparantuminen, lentäminen jne. Supervoimia). Taidot ovat inhimillisiä. (Esim. Ketteryys, notkeus, Parkour, taitava kiipeilijä, sotilastausta jne.)

- Hahmollasi saa olla aluksi korkeintaan neljä taitoa. Taitoja ei voi anoa lisää, mutta hahmosi voi oppia uusia taitoja toisilta pelaajilta tai tapahtumista/kursseilta joita joskus ropen sisällä järjestetään.

- Aseita saa jokaisella sankari/rikollishahmolla olla yksi ainakin aluksi. Asetta voi päivittää aina tietyin väliajoin. Esim. Kirves, päivitettynä syttyy tuleen hahmon halutessa niin.

- Ei luoteja! Aseet ovat ok, mutta luodit eivät. Jos tahdot hahmosi kantavan pistoolia tai haulikkoa on sen nokasta tultava jotain muuta kuin hauleja tai luoteja. Tässä asiassa voi käyttää mielikuvitusta, kaikkien aseet eivät tarvitse syökseä tulta. (Laaser aseet tai valomiekat ovat kielettyjä.)

- Kyvyt jotka tappavat heti ovat kiellettyjä, esim. tappava katse, myrkyllinen hengähdys. Se ei vaan ole reilua kanssa pelaajaa kohtaan.

- Myös aseissa olevat myrkyt jotka tappavat heti ovat kiellettyjä. Laammannuttaavia kyllä voi käyttää mutta muistakaa, tässä ropessa ei katsota hyvällä jos jokainen hahmo joka tulee vastaan on tapettava heti. Jokerikaan ei halua tappaa Batmania vaikka verivihollisia ovatkin... Antakaa toiselle mahdollisuus selviytyä, kaiken reiluuden nimissä!

- Muistutan että kaikki asiat mitä hahmolle tulee ulkoa ei itsestään (esim. savupommit) luetaan aseiksi.

- Tietynlaiset kyvyt (mm. ajan hallinta, levitaatio raskailla kohteilla, teleportaaminen) aluksi käyttö aika, joka on 10:stä sekunnista ylöspäin. Itseparantumiseen tulee kokonais aika kuinka kauan hahmon kestää parantaa itsensä täysin, esim jos tämän pää on leikattu isti tai sydän revitty rinnasta. Kirjokiito kertoo näistä pelaajalle jokaisen hahmon kyvyn kohdalle, sellaistaen imestyessä hahmo hakemuksiin.

- Jokainen sankari/rikollinen/puolueeton hahmo aloittaa kahdella kyvyllä. Esim. lenntäminen ja tulenhallinta tai itseparantuminen ja mielenhallinta. Hahmon julkisuuden noustessa ja tämän tarinan jatkuessa hahmo voi oppia uusia kykyjä.
      - Uuden kyvy voi anoa ylläpidolta tai joiltain modeilta kun hänen hahmonsa on on ollut pelissä mukana 15:nä päivänä (jokainen päivä lasketaan kun pelaat hahmollasi) ja hahmosi on tavannut 6 uutta hahmoa (vain hahmolle uudet tavatut tuttaavuudet lasketaan).
      - Anominen tapahtuu niin että lähetät yksityisviestiä ylläpidolle (ja modeille jos Kirjokiito ei ole paikalla), ja laitat viestiin hahmosi nimen/sankari nimen jolle haluat uuden kyvyn. Lisää viestiin kolme kykyä joista hahmollesi arvotaan yksi. Muista merkitä uuteen kykyyn päivämäärä koska hahmosi on saanut sen että uuden kyvyn saminen on helpompaa/mahdollista. Ilman päivämäärää hahmosi ei voi saada uusia kykyjä tulevaisuudessa joten pidä siitä huoli. (Merkitään kyvyn perään Päivitetty xx.xx.xxxx - Mitä päivitys pitää sissällään. Esim. Sotarirves Päivitetty 12.13.2013 - Tulen ilmestyminen aseeseen hahmon niin halutessa)

- Ase päivitykset tapahtuvat samalla tavalla. Aseen päivitystä voi anoa pääosin ylläpidolta mutta on mahdollista myös tietyiltä modeilta
      - Jotta voit ano päivitystä aseeseen, sinun tulee ollut pelannut 6 päivänä ja olet tavannut hahmollasi 3 uutta hahmoa. (Muista kyseesä on oltava sama  hahmo, jos esim omistat kaksi hahmoa A:n ja B:n ja haluat päivittää B:n tikarin, sinun tulee täyttää 6 päivää ja tavata hahmot B hahmolla)
      - Kun hahmosi on täyttänyt kriteerit aseen päivitykseen (6 päivää pelaamista ja 4 uutta hahmoa), ilmoita asiasta ylläpidolle. Seuraavan muutaman päivän aikana GlassyCityn kansalaisille jaetaan 3 tavaraa. Kun tavarat on jaettu hahmojen kesken, aseen päivitystä hakenut pelaaja saa ilmoituksen että hänen hahmonsa on aika käydä hakemassa tavarat (Viestissä kerrotaan keneillä on tavarat ja mitä ne ovat). Hahmosi saa ainoan kerran luvan metapelamaiseen siis tiedon tavaroista ja kenellä nämä tavarat ovat, vaikkei hän olisi edes tietoinen koko hahmosta. Vastustaja hahmo on myös tietoinen tavarasta, ei vain tiedä ketä halajaa sen itselleen (Pelaaja voi päättää, mistä tavara on hahmolle tullut ja antaako hän sen suosiolla toiselle vai kaipaako hän sitä vastaan jotain maksua. Ei kuitenkaan mennä liian vaikeaksi. Kirjolle voi sanoa jos jonkun tehävä tavaran saamiseksi on liian vaikea tai pitkäosainen. Kirjo suunnittelee uuden tavan saada tavaran). Ei ole väliä miten hän saa tavarat hahmoilta mutta jokainen osa on hankittava jotta aseen päivitys saadaan loppuunsa. (Voit itse keksiä mihin tarkoitukseen tavarat ovat, miksi hän hakee ne ja mistä tieto tavaroiden olinpaikasta on tullut. Tästä tulee niin sanottu sivutehtävä hahmolle.)
      - Kun kaikki tavarat on kerätty, pelaaja saa vapaa valintaisesti päättää yhden asian aseesen. Ihan minkälisä asian haluaa kunhan se on van yksilisä. Päätettyäsi päivitys ilmoita siitä Kirjolle jotta hän voi hyväksyä sen ja saat päivittää aseen hahmollesi.

- Kykyjen ja aseiden päivitys helpottuu kun laitat aseen tai kyky kohtaan mittarit miten olet päässyt eteenpäin hahmollasi.
      - Esimerkkinä. Kyvyt: 0/15 - 0/6, Aseet: 0/6 - 0/3. Aina kun saat kyseistä päivitystä eteenpäin, merkitset numerolla kuinka paljon olet edennyt.

- Pieniä muistutksia! Yli-inhiimilliset kyvyt kuten supernopeus tai kuulo ovat kykyjä, ei taitoja! Jos hahmosi kykenee kiipeämään katossa tai sieniä pitkin on se kyky ei taito. Lisäksi yli 200:n ÄÖ on yli-inhiimillen eli kyky, ali 200:n luetaan siis taidoksi. Näitä kannattaa pitää silmällä sillä Kirjo tarttuu niihin herkästi hahmon tiedoissa.

- Muistakaa ettei kaikkea ole pakko käyttää, hahmolla ei tarvitse olla asetta tai kykyjä, pelkkiä taitoja. Jos joku päättää yliluonnollisensa olevan ilman kykyjä hahmon taidot kolminkertaistuvat, eikä niitä lasketa kyvyiksi.

✷ Hahmo säännöt ✷ 166b31v
Kirjokiito
Kirjokiito
Admin

Posts : 40
Join date : 10.05.2015
Age : 25

Näytä käyttäjän tiedot http://heroes-villains.palstahaku.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa